Advies voeding

Websites dat je kan raadplegen voor recepten en voedingsadviezen.

Vlaamse Nefrologische Diëtisten

Een groep enthousiaste diëtisten uit verschillende dialysecentra in Vlaanderen en allen lid van de VND.De werkgroep ‘Vlaamse Nefrologische Diëtisten’ werd opgericht in maart 2007 met als doel om uniforme en correcte voedingsadviezen voor nierpatiënten op te stellen en dit voor zowel patiënten als andere gezondheidswerkers in de Nefrologie.


Gezond thuis

Wat is nierinsufficiëntie en hoe kan het behandeld worden? En hoe zit het juist met fosfor en kalium in voeding bij nierschade? Wij geven antwoord op jouw vragen. Onderaan de pagina vind je aangepaste recepten.


Smakelijk Eten Zonder Zout

De website heeft van meet af aan tot doel het verstrekken van informatie en recepten aan mensen die minder zout willen of moeten eten. Minder zout willen eten is een gezonde keus, maar als iemand - om welke reden dan ook - zich aan een zoutarm of een zoutloos dieet moet houden, dan lijkt dat wel eens onmogelijk.


Aan de hand van een aantal vragen wordt je emotionele toestand bepaald. Krijg op basis van je antwoorden de gepaste hulp. Doe de test nu en ontdek meer.

Wil je graag deelnemen?

WORD NU LID